Konser Takvimi

  • 03 Nisan - Çarşamba Muğla - Datça Coop Live
  • 12 Nisan - Cuma Almanya - Berlin Festsaal Kreuzberg
  • 13 Nisan - Cumartesi Almanya - Hannover Kulturzentrum FAUST
  • 14 Nisan - Pazar Almanya - Bochum Zeche
  • 18 Nisan - Perşembe Mersin Feel The Fest
  • 20 Nisan - Cumartesi Kayseri Feel The Fest
  • 21 Nisan - Pazar Malatya Feel The Fest
  • 04 Mayıs - Cumartesi İzmir MilyonFest
  • 25 Mayıs - Cumartesi Eskişehir Kahve Festivali
  • 13 Temmuz - Cumartesi Antalya Açıkhava Bahçe

Yeni albümümüz “Küçük bir evde” dijital mecralarda yayında…

‘Küçük Bir Evde’ Pinhâni’nin 2020’de büyük kısmı evlerde kaydedilen ve yayımlanan 9 teklisine 6 yeni şarkının eklenmesiyle oluşan bir albüm. Bu 15 şarkıya ek olarak 2020’de Türkiye’de en çok dinlenen şarkılardan biri olan ‘Dünyadan Uzak’ için canlı bir akustik kayıt da albümde yer alıyor. Yeni şarkıların kayıtları için İstanbul’da toplanmayı planlayan Sinan Kaynakcı ve arkadaşları, pandeminin etkisiyle bu kayıtları da yine evlerinden gerçekleştirdiler. Eray Polat ve Sinan Kaynakcı’nın aynı evde 1 haftada yaptığı kayıtlara Akın Eldes, Selim Aydın ve konuk müzisyenler evlerinde yaptıkları kayıtlarla eşlik ettiler. Bu albümde yer alan konuk müzisyenler davulda Cem Aksel ve Ediz Hafızoğlu, klarinette Toygun Sözen ve trompette Atakan Gözetlik.
Albümde en öne çıkan şarkı ‘Leyla’. Albümün yeni şarkılarının en önemli özelliği klasik Pinhâni şarkıları olmaları. Son dönemde farklı türlerde şarkılar da üreten Pinhâni bu defa daha bilindik tarzıyla karşımızda. Bunda 6 yeni şarkının 2’sinin Sinan Kaynakcı’nın arşivinden çıkmasının da etkisi var.

Yeni şarkımız Tomorrow is Beautiful dijital mecralarda yayında…

Pinhani & Hasan Gözetlik “Yalnızlık zor” dijital mecralarda yayında…

‘Yalnızlık Zor’ farklı bir şarkımız, bir roman arabesk. Yazar yazmaz aklımıza Hasan’ın trompet ve trombon çalışı geldi. Sonra da dedik ki, roman müziklerini hatırlatan bu şarkıyı Hasan Gözetlik ile söylemeliyiz. Hasan’ı müzik piyasasında tanımayan azdır, Türkiye’nin en iyi trompetçilerinden biri, ama aynı zamanda dünyanın en özel tromboncularından biri Hasan. Dinlediğiniz pek çok albümde o var, bizim albümlerimizde de genelde var. Sahnede de birlikte çok çaldık, söyledik. Hasan’ın çoktan bir albümü olması gerekirdi ama o kadar çok kayıtta ve konserde çalıyor ki, bizim kaydımıza da uzun süre gelemedi. Yaklaşık bir yıldır hem onun hem de bizim müsait olduğumuz bir zaman bulamayınca karantina döneminde farklı şehirlerdeyken kaydını yaptık. İletişim görüntülü konuşma ile sağlandı. Neyse ki Hasan’la kayıt yapmak gerçekten çok kolay.
‘Yalnızlık Zor’ beş şarkılık bir kısa albümün adı aynı zamanda. Diğer şarkılar daha önce Hasan’la kaydettiklerimizden seçtiğimiz şarkılar, az veya çok bilinen şarkılar.
Albümün kapağında yer alan yarı yıkık bina Evren Goralı tarafından yıllar önce Sulukule’de fotoğraflanmış. Romanların renkli hayatlarını ve onların varlığına tahammül edemeyenlerin onlara ettiklerini çok güzel anlatan bir fotoğraf. Bugüne kadar en çok ilham aldığımız müzisyenlerin bir çoğu roman. Onların gıyabında Hasan’a ve onu yetiştiren ailesine çok teşekkür ediyoruz. Umarız bu şarkı ve bu albüm onun müzikal hayatında yeni bir basamak olur.

“Evde kayıt” dijital mecralarda yayında…

“Evde kayıt”
Daha önce bu kadar uzun süre evde kalmamıştık, aynı anda. Kimimiz bulmaca çözdü, kimimiz film seyretti. Biz de bitmemiş şarkıları tamamlayıp kaydettik. Tamamı evde kaydedilmiş bu kayıtları da “Evde kayıt” adlı kısa albümde topladık. Albümde daha önce evde kaydedip yayımladığımız tekliler Çok alıştım sana, Aşk bir mevsim, Beni böyle sevemezsin, Ben de delirdim ve Dünyadan uzak, Ankara gel dedi adlı yeni şarkılarımızın daha önce yayımlamadığımız ev kayıtları var.
Mutlu ve sağlıklı günlerde dinlemeniz dileğiyle..

Kavak Yelleri ekibi ile birlikte hazırladığımız yeni videomuz YouTube’da…

2007’de başlayıp 2011’de sona eren ‘Kavak Yelleri’, oyuncular ve teknik ekip için bitmeyen çekimler, ev gibi süslenen otel odaları, derin dostluklar, büyük başlangıçlar, kıymetli öğretiler içeren unutulmaz bir deneyimdi. Keza bizim için de bir çoğu geçerli. Onlarla çok güzel şeyler paylaşmış olsak da onların şöhretinden istifade etmek hiçbir zaman aklımıza gelmedi. Bu yüzden birlikte bir ‘iş’imiz olmadı. Elbette bizi hep desteklediler, konserlerimize geldiler, dostluklarını hep hissettirdiler. Biz de onlar her ekrana çıktıklarında milli takım kazanmış gibi gururlandık. Bu defa ise kendi aralarında eski günlerin anısına bizim şarkımıza bir video çektiler, biz ise sonradan dahil olduk. Bunu onlardan istemiş olsak bu kadar içimize sinmezdi. Demek ki birlikte geçirdiğimiz onca zamanın ölünceye kadar bir kıymeti varmış. Sağ olsunlar, var olsunlar.
Yönetmen: Jale İncekol
Kurgu: İmre Haydaroğlu
https://youtu.be/zTXZh1QQowg

Konserdeyim…

31 Mayıs 2019’da İstanbul, IF Performance Hall Beşiktaş’ta verdiğimiz konserimizin ikinci bölümü yayında…

Mart sonuna kadar olan konserlerimizi erteliyoruz.

Yeni tarihleri yakında duyuracağız. Kendimize ve birbirimize dikkat edelim. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle…

Yeni şarkımız “Ankara gel dedi” dijital mecralarda yayında…

Yeni şarkımız “Hikayeler tükendi” dijital mecralarda yayında…

Yeni şarkımız “Üzülmeyelim” dijital platformlarda yayında…

dinle

Küçük Bir Evde'yi Spotify'da dinleyin! Yalnızlık Zor'u Spotify'da dinleyin! Evde Kayıt'ı Spotify'da dinleyin! Konserdeyim 2'yi Spotify'da dinleyin! Çekirdekten'i Spotify'da dinleyin! Konserdeyim'i Spotify'da dinleyin! Yollar Bizi Bekler'i Spotify'da dinleyin! On Türkü'yü Spotify'da dinleyin! Kediköy'ü Spotify'da dinleyin! Canlı Yayın'ı Spotify'da dinleyin! Başka Şeyler'i Spotify'da dinleyin! Zaman Beklemez'i Spotify'da dinleyin! İnandığın Masallar'ı Spotify'da dinleyin!